Je hebt met je aanstaande de huwelijksdatum gepland en tijdens de bruiloft wil je er natuurlijk fantastisch uitzien. Het uitzoeken van een trouwpak is echter nog niet zo gemakkelijk als je denkt. Misschien ben je wel helemaal niet gewend om een pak te dragen, zodat je ook niet weer waar je op moet letten. Onderstaande tips voor het kiezen van een trouwpak komen dan ook altijd van pas. Zo vorm jij straks met je partner een perfect plaatje.

1. Houd rekening met de pasvorm

Het is bij alle mode zo dat de pasvorm bepaalt of de kleding je staat of niet. Dat heeft onder meer met de lengte en bouw van je lichaam te maken. Heb je een gespierde bouw en ben je breed dan is een trouwpak waarvan het jasje met borstzak is uitgevoerd ideaal. Ben je slank en lang dan kom je in een trouwpak met schoudervulling goed tot je recht. Laat je daar gerust over adviseren.

2. Laat je trouwpak aanmeten

Het perfecte trouwkostuum is een pak dat helemaal op jouw lichaam is afgestemd. De pasvorm mag dan belangrijk zijn, maar dat geldt evengoed voor de maten van je lichaam. Een trouwpak op maat laten maken, is dan ook de allerbeste keuze. Bovendien heb je dan alle gelegenheid om met bepaalde voorkeuren rekening te houden, zoals met de stof en zelfs met kleine details.

3. Ga voor een stijl die bij je persoonlijkheid past

Trouwpakken zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar. Het is het belangrijkste dat je persoonlijkheid in de stijl van je trouwkostuum naar voren komt. Dat vormt namelijk de basis om je er goed in te voelen. Uiteraard is het wel aan te raden om je trouwpak qua kleur af te stemmen op wat je partner tijdens de bruiloft draagt.

4. Let op details

Het voordeel van een trouwpak op maat is dat er met details rekening valt te houden. Dat kunnen hele subtiele details zijn, zoals knopen. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld je initialen erin te verwerken. Dat maakt het trouwpak extra persoonlijk en uiteraard nog exclusiever.

5. Passen en optimaliseren

Het uitzoeken van de stijl, stof, pasvorm en meten van de maten is nog maar het begin. Daarna begint het echte werk en pas je het trouwpak voor de allereerste keer. Proefpassen is namelijk belangrijk omdat er dan nog ruimte is voor verdere optimalisatie. Daar houd je dus rekening mee in de zoektocht naar het perfecte trouwpak. Na de eerste fit is het tijd om de laatste aanpassingen te doen. Daarna is je trouwkostuum helemaal gereed voor de bruiloft. Uiteraard kies je voor bijpassende schoenen, waarbij je wel op het comfort let en denk je ook nog aan accessoires, zoals een sieraad of horloge.

Categorieën: Overige