De feestdagen staan weer voor de deur. Rond de feestdagen kun je lekker veel tijd gaan doorbrengen met je familie of vrienden. Misschien heb je je vrienden en familie lang niet gezien en vind je het leuk om ze met de feestdagen iets te geven. Daarnaast is het leuk om iets mee te nemen als je ergens bent uitgenodigd. Er zijn natuurlijk heel veel geschenken die je kunt geven met de feestdagen, maar snoep doet het altijd goed. In dit artikel vind je de vijf leukste en lekkerste snoepjes die je kunt geven in de decembermaand!

Amandelstaaf of gevulde speculaas

Als je denkt aan sinterklaas, denk je gelijk aan heerlijke amandelstaaf of gevulde speculaas. Veel mensen nemen in de decembermaand hier een lekker stukje van bij de koffie. Wist je trouwens dat een amandelstaaf ook prima bij Kerstmis past? Rondom Kerst zien de amandelstaven er vaak wat luxer uit. Ga je rond de feestdagen gezellig bij iemand op de koffie? Zeg dan dat jij iets lekkers meeneemt voor bij de koffie en neem een amandelstaaf mee.

Pepernoten en schuimpjes

Bij sinterklaas horen natuurlijk pepernoten en schuimpjes. Vooral kinderen zijn hier erg gek op. Heb jij kinderen? Laat ze af en toe hun schoen zetten en verwen ze met pepernoten en schuimpjes. Je kunt natuurlijk ook wat schuimpjes of pepernoten leuk inpakken en cadeau doen aan je vrienden of familie.

Chocolade

Eén van de populairste snoep is natuurlijk chocolade. Iedereen vind het wel lekker om af en toe een stukje chocolade te eten. Het is altijd leuk om mensen iets te geven met chocolade. Voor Sinterklaas en de Kerst heb je altijd speciale soorten chocolade. Als je voor Sinterklaas een leuk cadeautje zoekt kun je natuurlijk een chocoladeletter geven of je kunt iets creatiefs maken waarin je chocoladepepernoten verwerkt. Ook rondom Kerstmis zijn er speciale chocolaatjes die je cadeau kunt doen. Wat dacht je van chocolaatjes in de vorm van kerstmannetjes of heerlijke kerstbonbons? Kerstbonbons zijn altijd erg populair. Vind je het leuk om in de kerstboom een cadeautje te hangen? Kies er dan voor om voor al je gezinsleden wat kerstkransjes van chocolade in de boom te hangen.

Kerstkransjes

Bij een goed kerstfeest mogen er uiteraard geen kerstkransjes ontbreken. Kerstkransjes zijn koekjes in de vorm van een krans. Deze koekjes kun je kopen, maar je kunt ze ook zelf bakken. Naast koekjes zijn er ook kerstkransjes in winegums en chocolade. Kerstkransjes kun je op verschillende manieren cadeau doen. Je kunt bijvoorbeeld kerstkransjes in een leuk zakje inpakken, kerstkransjes in de boom hangen of deze snoepjes verwerken in een mooi bloemstuk.

Een gevulde snoeppot

Het is ook altijd leuk om een goed gevulde snoeppot cadeau te geven aan je vrienden of familie. In een snoeppot zitten verschillende soorten snoep, dus voor ieder wat wils. Tegenwoordig kun je ook snoeppotten online bestellen en bij je vrienden of familie laten bezorgen. Ideaal dus als je iemand rondom de kerst niet ziet, maar diegene toch gezellige dagen wilt wensen!

Categorieën: Overige