urn-huisdier
Heel veel mensen hebben een huisdier, een hond, een kat, vogels, noem het maar op. Begrijpelijk ook wel, want dieren brengen rust en sfeer in huis. Het voordeel van een hond als huisdier is, dat je automatisch meer beweegt, de hond moet immers uitgelaten worden. Jachthonden hebben zelfs uren en uren per week beweging nodig omdat dergelijke honden veel energie hebben. Maar eigenlijk geldt dat voor heel veel hondenrassen. En bewegen is goed voor zowel hond als mens. Een kat hoef je natuurlijk niet uit te laten, maar die hebben dan weer minder verzorging nodig.

Afscheid van je huisdier

Een hond of kat maken normaal gesproken een lange tijd deel uit van het leven van de gezinsleden, mensen gaan zich dan ook echt hechten aan hun huisdier. Maar er komt een tijd dat er afscheid genomen moet worden van uw geliefde huisdier, wegens ziekte of een ongeval. Dat brengt uiteraard een hoop verdriet met zich mee maar er zijn veel manieren om uw huisdier te herdenken en mogelijkheden om een waardig afscheid te nemen van uw overleden huisdier, bijvoorbeeld door het dier te laten cremeren en de as in een urn te bewaren.

Urnen

Een van de mogelijkheden is dus het bewaren van de as van uw geliefde huisdier in een urn. Er zijn tegenwoordig heel veel urnen voor huisdieren te verkrijgen, niet in de laatste plaats omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun overleden huisdier te laten cremeren.

Herdenken met foto’s

Wat ook heel veel voorkomt, is het plaatsen van een mooie foto van de overleden hond of kat in een lijst. Zo kunt u in gedachten bij uw huisdier zijn als naar zijn of haar foto kijkt. Het voordeel van een ingelijste foto is, dat je die overal kunt neerzetten, in de huiskamer, op de slaapkamer, in de studeerkamer, enz. Veel mensen kiezen dan een foto waar de hond of kat echt in de bloei van zijn of haar leven was.

Beeldjes of gedenkteken

Ook zijn er mensen die speciaal een beeldje of gedenkteken laten maken van hun overleden huisdier. Natuurlijk zijn er kant en klare beeldjes te verkrijgen waar u de naam, geboortedatum en sterfdatum op kunt laten zetten, maar er zijn ook mensen die speciaal een beeldje laten maken dat echt op hun kat of hond lijkt. Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden, maar mensen hebben dat er vaak voor over, omdat hun overleden huisdier ze zoveel heeft gegeven. Want vergeet niet dat de hond of kat jarenlange echt een gezinslid binnen het gezin is geweest.

Categorieën: Overige