Geld is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dat is ook helemaal niet erg, want meestal is geld gewoon leuk. Oké, niet als je deurwaarder of incassobureau aan de deur hebt, maar voor de rest is geld behalve noodzakelijk vaak ook erg fijn!

Ruilmiddel

Vroeger en dan hebben we het over de tijd dat ze nog met zilver betaalde was het leven niet heel erg anders dan nu. Natuurlijk de dingen veranderen, de technologie en hoe we over sommige dingen denken zijn anders. Maar ‘betaalmiddelen’ of ‘ruilmiddelen’ zijn niet anders geworden. Alleen hoe het eruit ziet en de waarde ervan zijn anders geworden. Als je kijkt naar vroeger betaalde ze zelfs met ‘schelpen’ of stenen die mooier waren dan de rest.

Want geld is eigenlijk precies hetzelfde. Het is niet anders dan een ruilmiddel of een betaalmiddel. Maar waar je ook bent geld is meestal wel een onderwerp van discussie. Je hebt namelijk een aantal groepen mensen die allemaal hun eigen ideeën en gedachten over geld hebben. Je hebt een groep wat gewoon voor geld is. Er is niets slechts aan aangezien het gewoon een object is. Een ruilmiddel wat je aan iemand geeft en je krijgt er iets voor terug. Of dat nou eten of drinken is of een dienst. Of wat anders zoals meubels of kantoor artikelen.

Geld is slecht

Je hebt een groep die beweerd dat geld ‘slecht’ is. Er is ook een Engelse uitdrukking “money is the root of all evil”. Met andere woorden dat geld de bron is van alles wat slecht is. Deze groep denkt en is overtuigd dat geld slecht is. Het aparte is wel dat ze gewoon dingen kopen, want je moet wel leven door te eten en te drinken. Ze hebben ook gewoon mobieltjes, computers en internet. Dus is het echt zo slecht voor je als je denkt? Dan heb je ook gewoon de mensen die werken en die gewoon geld verdienen. Maar soms zit je een beetje krap, in dat geval zijn er ook bedrijven waar je geld kan lenen. Best handig soms. Kijk wel uit want geld lenen kost geld, niemand zit te wachten op aanmaningen van een incassobureau.

Maar geld is lekker is gewoon handig te hebben. En het mag best wel veel zijn. De meeste mensen willen veel geld verdienen of winnen of krijgen. Daarom doen er veel mensen mee aan de loterij. Daarom dromen zoveel mensen om (veel) geld te winnen. Want hoe je het ook went of keert als je (veel) geld hebt kan je veel dingen doen. Er is ook niets mis mee met geld. Het is een object en het wordt ook veel gebruikt voor mooie dingen.

Zonder geld zouden we geen medische apparatuur hebben. Geen geld betekent ook dat er geen mogelijkheid is tot allerlei verschillende onderzoeken. Zonder dat mensen doneren kunnen er in landen niets worden gebouwd. Of les gegeven. Wat denk je van allerlei instanties die vrijwilligerswerk doen. Ook willen sommige mensen dit niet toegeven het is gewoon lekker om geld te hebben.

Wat zou je er mee doen?

Stel je eens voor wat je met veel geld zou kunnen doen? Het hoeft niet eens per se heel veel geld te zijn. Stel je voor een salaris van 2500 euro. dat is best lekker en toch best een goed salaris. Wat zou je allemaal extra er mee kunnen doen? Toch is er een hele grote groep mensen die niet hier aan komen en dromen over een goede baan.

Als je echt iets voor jezelf wilt en de kans om gewoon lekker te gaan verdienen met datgene wat je leuk vindt of wat je passie is is ondernemen ook een goede optie. Weliswaar de moeite waard om dat te gaan doen. Stel je voor je wilt een miljoen euro verdienen. En je hebt een salaris van 5000 euro netto per maand. Uitgaande van 10 maanden per jaar waar je daar aan komt. Dat is 50.000 euro per jaar. Je moet dus ruim 20 jaar werken wil je je eerste miljoen verdienen.

Eigenlijk nog langer omdat er nog van alles bijkomt, afgaat en het loopt toch nooit zoals je wilt. Maar dit is om het even duidelijk te maken met een voorbeeld. Echter als ondernemer heb je een grotere kans om je eerste miljoen te verdienen. Meestal hoef je daar geen ruim 20 jaar voor te werken. Ondernemers zoeken altijd naar manieren om te groeien. Als bedrijf maar ook als persoon. Het is een andere instelling die ze hebben. Maar dit houdt niet in dat je dit niet kan leren.

Categorieën: Financieel