pingwin-seo-amsterdam
SEO oftewel search engine optimization is inmiddels bij het grote publiek wel bekend. Iedereen die rondsurft op het web komt weleens de term SEO of zoekmachine optimalisatie tegen. Feitelijk gezien is SEO een onderdeel van zoekmachine marketing dus laten we eerst eens definiëren wat zoekmachine marketing precies is. Zoekmachinemarketing is in feite een combinatie van SEO en SEA, dus een combinatie van (natuurlijke) zoekmachine optimalisatie en (betaald) zoekmachine adverteren. SEA is beter bekend onder naam Adwords adverteren. Als gebruiker van het internet krijgt u in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google te maken met beide vormen van zoekmachinemarketing. Bovenaan ziet u de gesponsorde resultaten staan (Adwords) waar ook duidelijk bij vermeld staat dat het om advertenties gaat, daaronder staan de natuurlijke zoekresultaten die dus door Google worden getoond op basis van relevantie, populariteit, etc.

Vroeger eenvoudiger?

Vroeger was het wat eenvoudiger om met behulp van SEO je website voor bepaalde zoektermen hoog in de zoekresultaten van Google te krijgen. Je stopte de keyword tag vol met zoekwoorden, veel herhalingen van de zoekwoorden in de content, beetje linkbuilden en klaar. In de praktijk kwam er natuurlijk wel iets meer bij kijken maar in de kern ging het er toch zo aan toe. In de loop der jaren werd het zoekalgoritme van Google steeds “slimmer” en werd spam of overoptimalisatie steeds beter ontdekt en aangepakt. Bij iedere update van het algoritme van Google waren er weer een groot aantal websites de klos en werkte bepaalde SEO-technieken op eens niet meer. Het is dan ook altijd weer een uitdaging voor een SEO bureau om hun technieken aan te passen aan het algoritme van Google, een opdracht die steeds moelijker lijkt te worden. Google wordt zoals al gezegd steeds “slimmer” en doorziet veel van de SEO-trucjes die gebuikt worden door zogenaamde SEO-experts.

Schrijf voor je publiek

Een van de belangrijkste dingen die helpen om een zoekmachinevriendelijke website te maken is schrijven voor je publiek. De content op de site moet eenvoudig te begrijpen zijn voor de bezoeker en de navigatie moet intuïtief aanvoelen. Als de bezoeker namelijk de inhoud op de site goed leesbaar vindt en vooral ook nuttig en relevant, zal hij of zij langer op de site blijven en eerder doorklikken naar belangrijke pagina’s op de website. Dit alles wordt ook door Google gemeten en sterker nog, het wordt meegenomen als ranking actor door de belangrijkste zoekmachine die we op dit moment kennen.

Social media steeds belangrijker

Daarnaast zijn social media platforms als Twitter, Facebook, Instagram, etc. steeds belangrijker geworden. Eenvoudigweg omdat de huidige generatie er online zoveel gebruik van maakt. Dus ook hier zien we dat Google heel goed onderzoekt wat online populair is en wat niet. Daar kun je dus heel goed rekening mee houden als je je bedrijf online in de picture wilt krijgen voor het rond surfende publiek.

Categorieën: Zakelijk