landhotel Diever
Er zijn verschillende leuke activiteiten die je kunt ondernemen in Drenthe. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Drents Museum gaan om kunst en cultuur te ontdekken, of naar het Dierenpark Emmen om dieren te zien. Ook kun je wandelen of fietsen in de prachtige natuur van Drenthe, of een bezoek brengen aan een van de vele historische kastelen in de provincie. Kortom, er is voor ieder wat wils in Drenthe.

Overnachten in Drenthe

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Drenthe. Zo kunnen bezoekers kiezen voor een verblijf in een hotel, B&B, vakantiepark of vakantiehuis. Er zijn ook verschillende campings in Drenthe waar men kan kamperen.
Sommige hotels in Drenthe bieden speciale arrangementen aan, zoals een verblijf inclusief ontbijt of toegang tot de dierenparken in de omgeving. Vakantieparken en vakantiehuizen bieden vaak meer ruimte en privacy en zijn geschikt voor gezinnen of groepen. Campings bieden vaak ook verschillende accommodaties, van standaard kampeerplaatsen tot comfortabele stacaravans of chalets.
Er zijn ook speciale themahotels in Drenthe, zoals een hotel in de vorm van een boerderij of een hotel met een subtropisch zwembad. Bij het boeken van een verblijf is het aan te raden om te kijken naar de faciliteiten en extra’s die worden aangeboden, zodat men kan kiezen voor de accommodatie die het beste bij de eigen wensen past.

Kastelen in Drenthe

Drenthe heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn vele kastelen en landhuizen. Een van de bekendste kastelen in Drenthe is het Kasteel Ruurlo, dat dateert uit de 14e eeuw. Dit kasteel is omgeven door een prachtig park en biedt tegenwoordig onderdak aan een museum en een hotel.
Een ander kasteel dat de moeite waard is om te bezoeken is het Kasteel Drenthe in Borger. Dit kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en biedt tegenwoordig onderdak aan het Drents Museum. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en biedt een uniek uitzicht over de omgeving.
Er zijn ook verschillende kleinere landhuizen en buitenplaatsen in Drenthe, zoals Landgoed Oosterbroek in Meppen en de Schoonoordse Bosch in Zuidwolde. Deze landhuizen zijn vaak omgeven door prachtige tuinen en bieden een uniek uitzicht over de omgeving.

Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen is een dierentuin gelegen in de provincie Drenthe. Het park is opgericht in 1935 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste dierentuinen van Nederland. In het park kunnen bezoekers meer dan 1.500 dieren van meer dan 200 verschillende soorten bewonderen, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, tijgers, leeuwen, apen en flamingo’s.
In dierenpark Emmen kunnen bezoekers ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het voeren van de dieren, het maken van een safari-rondrit of het bezoeken van de interactieve speel- en leerplekken. Er is ook een natuurdiorama waar bezoekers de natuur van dichtbij kunnen bewonderen en een bijenstal waar men kan leren over de werkzaamheden van bijen.
Daarnaast organiseert dierenpark Emmen regelmatig bijzondere evenementen, zoals avondopenstellingen, wilde feestjes en speciale themadagen. Het park is ook een populaire bestemming voor schoolreisjes en groepsuitjes.
Met zijn unieke dierenverzameling en verschillende activiteiten en evenementen is dierenpark Emmen een bezoek waard voor jong en oud.

Categorieën: Vakantie