Nederland is een land met voor ieder wat wils. Van het platteland van Friesland tot de zandstranden van Zeeland, er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wil je eens wat anders, ga dan naar Drenthe. Een hotel in Drenthe boeken is zo gebeurt. Ontdek hier de schoonheid van de natuur. Drenthe is een gebied in het noordoosten van Nederland en staat bekend als een van de beste toeristische bestemmingen voor gezinnen met kinderen. Met zijn prachtige landschap en vele bezienswaardigheden is Drenthe zeker een bezoek waard. Hier zijn verschillende toeristische attracties in deze provincie.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Deze plek is uniek omdat het bezoekers een kans biedt om te zien hoe de natuur in de loop van de tijd kan veranderen. Dit park beslaat een oppervlakte van 2.000 hectare en omvat 62 verschillende landschappen die in de loop van miljoenen jaren zijn gevormd door erosie. Je kunt dit geopark verkennen door in de vroege ochtend vogels te kijken. Daar zie je het fantastische uitzicht op de zon die opkomt boven de bomen. Je kunt ook veel dierengeluiden horen. Het is aan te raden om een gids in te huren, zodat hij uitleg kan geven over de planten- en diersoorten die je in dit park kunt zien.

De Malediven van Nederland

Het is gelegen aan de oevers van het Noordwaard Meer, dat net ten zuiden van Dwingeloo ligt. Dit meer is omgeven door veel verschillende soorten zandduinen, waaronder enkele zeldzame. Het is de thuisbasis van bedreigde diersoorten zoals slakken en insecten. Er zijn veel spannende activiteiten die je kunt doen bij dit meer. Je kunt bijvoorbeeld je tijd besteden aan zwemmen, kajakken of paddleboarden. Het is ook mogelijk om de rand van het meer te verkennen om te zien hoe mooi de natuur is.

Bezoek de Brinkdorpen

Drenthe is ook populair vanwege het groene dorp Brinkdorpen. Je kunt genieten van de traditionele architectuur van deze regio die honderden jaren geleden dateert. Het is een goed idee om door dit dorp te slenteren om te genieten van de ontspannen sfeer. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Sint Nicolaaskerk die als rijksmonument wordt beschouwd. Een bezoek aan andere dorpen zoals ZuidLaren, Orvelte, Rolde en Besterbook is ook een aanrader. Elk dorp in Drenthe is een bezoek waard. Dat komt omdat elk groen dorp andere kenmerken en attracties heeft. Zo kun je er kerken, boerderijen, markten, kaasmakerijen en molens bezoeken. Er zijn veel plekken die je kunt verkennen in deze provincie. Je vakantie zal onvergetelijk zijn.

Categorieën: Vakantie