De legendarische schoonheden die Noord-Ierland, evenals het zuidelijker gelegen Ierland, kenmerken, zorgen ieder jaar voor tevreden vakantiegangers die maar al te graag opnieuw een bezoek willen brengen aan deze prachtige landen. Noord-Ierland heeft bijvoorbeeld schitterende woeste kusten, bergen, meergebieden, rivieren en kastelen die je iedere keer doen verlangen om meer te kunnen zien en te ontdekken.

Huur een auto voor een roadtrip

busje-huren
Het is een idee om bijvoorbeeld met een groep vrienden bij een autoverhuurbedrijf een busje voor 9 personen te huren om zo een geweldige roadtrip door Noord-Ierland te kunnen maken. Onderweg stoppen wanneer je maar wilt om ergens te lunchen en te genieten van het uitzicht. Noord-Ierland heeft werkelijk prachtige vergezichten waar je heerlijk bij kunt wegdromen en volledig kunt ontspannen. Maar uiteraard kun je ook met je eigen auto samen met je partner of met een georganiseerde busreis dit prachtige land verkennen en al die mooie plaatsen aandoen.

De Murals bekijken

Het tragische verleden van Noord-Ierland, waarin de strijd voor onafhankelijkheid centraal staat, komt het meest zichtbaar tot uiting in steden als Belfast en Londonderry. Hier vind je de bekende “murals” terug.
Deze “murals” zijn muurschilderingen die uiting geven aan het conflict dat Noord-Ierland jarenlang in zijn greep heeft gehouden en een schaduw heeft geworpen over de schoonheid van het land.
De onafhankelijkheidsstrijd die Noord-Ierland heeft doorgemaakt maakt het aan de andere kant tot een zeer interessante bestemming. Naast de genoemde natuurpracht en de culturele bezienswaardigheden leer je meer over de geschiedenis van het conflict en krijg je inzicht in hetgeen Noord-Ierland zo uniek en bijzonder maakt.
De natuurschoon, cultuur en geschiedenis van Noord-Ierland vormen tezamen voldoende reden om er meer dan eens je vakantie door te brengen.

Murals tour in Belfast & Londonderry

Categorieën: Vakantie