De legendarische schoonheden die Noord-Ierland, evenals het zuidelijker gelegen Ierland, kenmerken, zorgen ieder jaar voor tevreden vakantiegangers die maar al te graag opnieuw een bezoek willen brengen aan deze prachtige landen. Noord-Ierland heeft bijvoorbeeld schitterende woeste kusten, bergen, meergebieden, rivieren en kastelen die je iedere keer doen verlangen om meer te kunnen zien en te ontdekken.

Huur een auto voor een roadtrip

busje-huren
Het is een idee om bijvoorbeeld met een groep vrienden bij een autoverhuurbedrijf een busje te huren om zo een geweldige roadtrip door Noord-Ierland te kunnen maken. Onderweg stoppen wanneer je maar wilt om ergens te lunchen en te genieten van het uitzicht. Noord-Ierland heeft werkelijk prachtige vergezichten waar je heerlijk bij kunt wegdromen en volledig kunt ontspannen. Maar uiteraard kun je ook met je eigen auto samen met je partner of met een georganiseerde busreis dit prachtige land verkennen en al die mooie plaatsen aandoen.

De Murals bekijken

Het tragische verleden van Noord-Ierland, waarin de strijd voor onafhankelijkheid centraal staat, komt het meest zichtbaar tot uiting in steden als Belfast en Londonderry. Hier vind je de bekende “murals” terug.
Deze “murals” zijn muurschilderingen die uiting geven aan het conflict dat Noord-Ierland jarenlang in zijn greep heeft gehouden en een schaduw heeft geworpen over de schoonheid van het land.
De onafhankelijkheidsstrijd die Noord-Ierland heeft doorgemaakt maakt het aan de andere kant tot een zeer interessante bestemming. Naast de genoemde natuurpracht en de culturele bezienswaardigheden leer je meer over de geschiedenis van het conflict en krijg je inzicht in hetgeen Noord-Ierland zo uniek en bijzonder maakt.
De natuurschoon, cultuur en geschiedenis van Noord-Ierland vormen tezamen voldoende reden om er meer dan eens je vakantie door te brengen.

Murals tour in Belfast & Londonderry

De “murals” die je in Londonderry en Belfast ziet vormen naast historische gebouwen, musea en parken een wezenlijk onderdeel van de stad. Deze “murals” zijn grote muurschilderijen waarop de vroeger strijdende partijen – zoals de IRA (Irish Republican Army) en de UDF (Ulster Defence Force) – in stilte hun aanwezigheid kenbaar maakten. Zowel in Londonderry als in Belfast kun je deze “murals” in de verschillende delen van de stad bekijken.
Om erachter te komen of je nu in een katholieke of protestantse wijk loopt hoef je enkel naar de stoepranden te kijken. De stoepranden in de protestantse wijken zijn doorgaans voorzien van rood, wit en blauwe strepen.
Deze kleuren zijn afgeleid van de vlag van Groot-Brittannië. De Union flag (ook wel de Union Jack genoemd) kent dezelfde rood, wit en blauwe kleuren.

Categorieën: Vakantie