website-laten-maken
WordPress is gratis software die jij kunt gebruiken voor het bouwen van een website. Er zijn twee manieren om een WordPress-website te starten. Je kunt gebruik maken van de diensten van WordPress.com, je website wordt gehost bij WordPress en je kunt gratis en direct aan de slag. Je krijgt een gratis domeinnaam zoals: jouwnaam.wordpress.com en hebt beperkte mogelijkheden. Je kunt ook een site maken met WordPress als CMS die je ergens host. Via de meeste webhosts kun je relatief eenvoudig WordPress installeren op een domeinnaam. Een eigen webhost kost je ongeveer 35 euro in het jaar inclusief een eigen domeinnaam, zoals: jouwnaam.nl.
Het voordeel van een eigen installatie van WordPress op je eigen webhost is het feit dat je kunt bouwen aan jouw website en zelf allerlei plug-ins en thema’s kunt downloaden en installeren. Ook voor de vindbaarheid is een eigen domeinnaam met een eigen website op de lange termijn een stuk beter.

WordPress website laten maken

Er zijn tegenwoordig talloze webdesignbedrijven waar je een WordPress site kunt laten maken waarbij de tarieven variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro’s. Die verschillen in prijs hebben te maken met de meer of mindere complexiteit van de website. Een site met een standaard WordPress theme en 3 pagina’s is natuurlijk minder duur dan een grote site met honderden pagina’s waarbij het WordPress theme speciaal voor de site wordt ontworpen.

WordPress en SEO

Veel mensen denken dat een mooie website direct een succesvolle website is. Toch kan een website met een ‘lelijk’ design een stuk succesvoller zijn, het draait tegenwoordig allemaal om vindbaarheid. Uiteraard moeten de bezoekers wel op je website blijven door middel van kwalitatieve informatie en een goed design, maar mensen moeten daadwerkelijk op je website komen en dat kan alleen dankzij het uitvoeren van juiste zoekmachine optimalisatie en het aanmaken van heel veel pagina’s. Nu kun je zoekmachine optimalisatie toepassen op iedere website, maar het voordeel van WordPress is dat je heel gemakkelijk een plug-in hiervoor kunt installeren zodat je direct iedere pagina gemakkelijk alle aspecten voor de vindbaarheid kunt meegeven. De plug-in: WordPress SEO van Yoast is hier zeer geschikt voor.

Makkelijk en automatisch updates uitvoeren en back-ups maken

Wist jij dat je bijvoorbeeld met behulp van Installatron WordPress in een aantal klikken kunt installeren bij een webhost. De webhost moet overigens wel gebruik maken van DirectAdmin. Je kunt hier tevens instellen dat er automatisch updates uitgevoerd moeten worden en wekelijks/maandelijks een back-up van de website gemaakt moet worden. Let overigens wel op dat Installatron alleen je website back-upped en niet je volledige e-mailboxen.