Het leren van een nieuwe taal is voor vele mensen niet het makkelijkste om te doen. Toch kan het erg voordelig zijn. Denk aan het zoeken van een nieuwe baan. Met verschillende talen op de cv kun je vaak enorm veel. Je komt leergierig en serieus over. Hetzelfde is dit met een cursus zakelijk engels. Hiermee kunnen jouw leidinggevenden jou vaak erg goed gebruiken voor buitenlandse zaken. In dit artikel lees je nog 3 redenen waarom zakelijk engels praten een voordeel kan geven.

Je goed uitdrukken in zakelijk engels

In het geval jij iets moet bespreken met een buitenlandse klant en je kunt vertellen wat je moet vertellen worden jouw woorden al snel serieus genomen. In het geval je kunt uitdrukken wat je wilt zeggen en dit kan op een serieuze en zakelijke manier wordt dit erg op prijs gesteld. Engels spreken denk je vaak te kunnen maar om dit op een zakelijke manier te doen is nog een kunst. Het is fijn om bepaalde woorden, spreekwoorden en zinsopbouw te weten als je in een zakelijke omgeving bent. Zo weten de mensen waarmee je spreekt dat je weet waar je het over hebt en zij ook serieus met jou kunnen praten.

Toevoeging aan het cv

Op jouw cv staan jouw opleidingen, werkervaring en vaak ook de gesproken talen.
Als jij nu niet alleen spreektaal-engels kan praten maar ook de zakelijke kant van de taal kent kunnen bedrijven jou vaak sneller serieus nemen. Hierdoor onderscheid je jezelf van de rest van de mensen en kun je laten zien dat je niet bang bent om ook internationale klanten te woord te staan. Je kunt overweg met engelse bedrijven en kunt ook het bedrijf waar je voor werkt goed representeren.

Het bedrijf representeren

In het geval je zakelijk een taal beheerst kun je als persoon vaker gevraagd worden om internationale klanten toe te spreken en het bedrijf te presenteren. Denk aan een zakelijke trip naar engeland om daar een klant binnen te halen. Door het spreken van zakelijk engels word je daar de perfecte kandidaat voor en kun je iets betekenen voor het bedrijf.