Het spreekt voor zich dat bedrijven altijd op zoek zijn naar mogelijkheden om op een zo doeltreffend mogelijke wijze hun doelgroep te kunnen bereiken. Op dat vlak zijn er verschillende zaken waar er rekening mee moet worden gehouden. Zo dient er uiteraard gebruik te worden gemaakt van de juiste kanalen, maar ook de manier waarop je bijvoorbeeld promotie voert is belangrijk. Het is met dit in het achterhoofd dat er vaak voor wordt gekozen om een beroep te doen op de diensten van een animatie studio. Zij kunnen voor jou de meest prachtige en tevens ook meest professionele animaties ontwikkelen. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder!

Wat kan een animatie studio dan precies voor jou betekenen?

Indien je een beroep doet op de diensten van een animatie studio zoals bijvoorbeeld Emations zal je kunnen vaststellen dat zij voor jou de meest professionele animaties kunnen maken. Voor een animatie geldt dat ze eigenlijk bestaat uit verschillende illustraties die achter elkaar worden afgespeeld. In het verleden was het zo dat animatie figuren veelal met de hand werden getekend. Ook tegenwoordig kan je dat hier en daar nog steeds terug zien komen. Dit bijvoorbeeld in de culturele sector. Wanneer er een animatie moet worden ontwikkeld voor de zakelijke markt wordt er doorgaans digitaal gewerkt. In dat geval is er ook vaak sprake van animaties in 2D.
Voor heel wat bedrijven geldt dat ze er tegenwoordig voor kiezen om een animatie te laten maken. Hoe komt dat eigenlijk? Zeer eenvoudig. Voor het menselijk brein geldt dat ze erom bekend staat primair ingesteld te zijn op audiovisuele communicatie. Veel mensen weten het bijvoorbeeld niet, maar zomaar even 80 tot 90 procent van de zaken die we onthouden zijn gebaseerd op beelden. Een visuele boodschap blijft in de praktijk dan ook merkelijk beter hangen dan een tekstuele. Omwille van deze reden kan het altijd een goed idee zijn om een animatie te laten maken. Dit aldus bijvoorbeeld bij een partij zoals Emations.

Waar kan een animatie allemaal voor worden gebruikt?

Eveneens één van de sterkste troeven waar je op kan rekenen bij het laten maken van een animatie heeft betrekking tot de veelzijdige eigenschappen waarover ze beschikt. Het is in de praktijk dan ook mogelijk om animaties in te zetten voor heel wat uiteenlopende doeleinden. Denk hierbij aan:
• Een online animatie van je product of dienst;
• Een animatie voor het jaarverslag;
• Animaties die de werking van je app uitleggen;
• Een animatie voor een campagne op social media;
• Een instructie animatie;
Bovenstaande mogelijkheden zijn slechts het puntje van de ijsberg. Indien je een beroep doet op een gerenommeerde animatie studio zoals bijvoorbeeld Emations zal je dan ook al snel kunnen vaststellen dat zij voor nog heel wat meer toepassingen ook animaties kunnen ontwerpen.

Hoe worden de kosten bepaald van een animatie?

Tot slot zal je ook graag een zicht willen hebben op de kosten van je animatie. Wat dit betreft moet gezegd dat de kosten altijd afhankelijk zijn van het type animatie. Er geldt bijvoorbeeld een verschil in kostprijs tussen een 2D en een 3D animatie. Daarnaast is ook de tijdsduur van belang. Duurt ze bijvoorbeeld langer dan een minuut of niet? Het beste kan je altijd op basis van jouw concrete wensen een offerte laten opmaken door de animatie studio van je keuze.