In coronatijd werkt een groot aantal mensen thuis en dat betekent dat persoonlijk contact op de werkvloer ontbreekt. Het is voor elk bedrijf belangrijk dat medewerkers zich betrokken voelen en dat is in coronatijd net wat lastiger om voor elkaar te krijgen. Toch zijn er verschillende manieren om de band met je medewerkers in coronatijd te versterken. Dat geldt overigens eveneens voor het onderhouden van zakelijke relaties die je in deze tijd niet persoonlijk ontmoet.

Geef een geschenk

Een van de opties om de band met je medewerkers in coronatijd te verstevigen, is door een geschenk te geven. Dat is een unieke manier om te laten weten dat je in deze lastige werktijd aan hen denkt. Het geven van een cadeautje is eveneens ideaal om het contact met zakelijke relaties te onderhouden. Een relatiegeschenk toont aan dat je de relatie waardeert net als dat zo is bij het geven van een cadeau aan medewerkers. Er zijn allerlei relatiegeschenken die voor beide doeleinden geschikt zijn om weg te geven.

Ontmoet elkaar digitaal

Het is op de werkvloer heel gemakkelijk om even een gesprekje aan te knopen met medewerkers die je tegen het lijf loopt. Of die je tijdens een vergadering of overleg persoonlijk ontmoet. In coronatijd werkt dat net even anders en moet je er moeite voor doen om in contact te komen met je medewerkers. Verstevig de band door af en toe digitaal contact op te nemen met je medewerkers. Dat is nog wat anders dan bellen, omdat je elkaar via een videogesprek bijvoorbeeld ook in beeld ziet.

Organiseer online activiteiten

In coronatijd is het ideaal om van de gelegenheid gebruik te maken en online activiteiten te organiseren. Daar zijn allerlei opties voor beschikbaar, variërend van het inlassen van virtuele koffiepauzes tot een online borrel om de week af te sluiten. Het is ook mogelijk om gezamenlijk online bingo te spelen of een andere activiteit te bedenken. Op deze manier blijven de medewerkers onderling ook bij elkaar betrokken.

Wees flexibel

Het thuiswerken van personeel biedt de gelegenheid om hen flexibel te laten zijn. Door medewerkers flexibiliteit te gunnen, versterk je de band. Bijvoorbeeld door medewerkers zelf binnen de mogelijkheden te laten bepalen wanneer zij werken. Misschien zijn er ouders met jonge kinderen die overdag hun handen vol hebben en liever in de avond werken. Maak afspraken over de flexibele invulling van de werkzaamheden. Het is toch het belangrijkste dat het werk wordt gedaan en of dat nu in de ochtend of avond is, maakt dan weinig uit. Uiteraard zijn er functies, waarin deze flexibiliteit niet mogelijk is. Bekijk dan of er andere oplossingen voorhanden zijn om medewerkers toch soepel te laten omgaan met de werktijden.

Categorieën: Op het werk