data backup
Steeds vaker zitten bedrijven in de problemen met hun ICT-beheer. Het is lastig om als groeiende onderneming te blijven voldoen aan de eisen die de moderne IT-omgeving vereist. Steeds meer medewerkers willen online meedraaien op de mogelijkheden die de hedendaagse technologie met zich meebrengt. Daarvoor is het belangrijk dat er een goed systeembeheer is zodat de overlast na calamiteiten minimaal is.

Cloud backup data

Een beetje goed datamanagement bedrijf zorgt er dan ook voor dat ze een veilige data backup voor hun klanten hebben in de Cloud. Denk bijvoorbeeld aan de bekende dienst van Google Drive waar je veilig je data kunt beheren in de Cloud. Gaat er op de computer op het werk iets mis dan heb je altijd toegang tot de clouddienst en dat is wel zo veilig en geeft een daarnaast ook een rustig gevoel op de werkvloer.

Waarom is goed systeembeheer belangrijk?

Wanneer je als onderneming een degelijke en betrouwbare partner hebt als het gaat om systeembeheer, dan minimaliseer je de kans op calamiteiten. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat de kans op eventuele storingen worden geminimaliseerd. Dit maakt de keuze gemakkelijker om actief op zoek te gaan naar een goede partner.

Beheer op afstand

ICT-beheer op afstand heeft een aantal voor- en nadelen. Natuurlijk is er minder mogelijkheid tot persoonlijk contact. Dit wordt echter op andere manieren goed gemaakt. Doordat er online verbindingsmogelijkheden zijn kan er snel worden gehandeld ook al ben je in verhouding een kleinere opdrachtgever. De voorrijkosten vervallen waardoor de drempel voor een kleiner ongemak veel lager ligt. Daarnaast kan er periodiek op ieder moment updates worden doorgevoerd. Door vooraf een goed plan op te stellen over de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd kan er een effectieve monitoringsstrategie bepaald worden.

Beheer op locatie

Evenals beheer op afstand heeft ook een hulp op locatie voordelen. Doordat je een IT-expert om je heen hebt kun je vragen stellen over de meest uiteenlopende onderwerpen waardoor je ook je eigen kennis kunt vergroten en vragen naar punten welke jij snel aangepast wilt zien. Ook zien andere bedrijven dat je actief bezig bent met je IT-omgeving wat vertrouwen op wekt. Voor veel MKB-ondernemers is dit echter zeer prijzig en is een partner welke remote IT-services kan aanbieden vaak de beste oplossing.