De een vind fitness in een sportschool de ideale manier om af te vallen en/of gezond te blijven, de ander geeft eerder de voorkeur aan heerlijk hardlopen of wandelen in de vrije natuur om in conditie te blijven. Het voordeel van fitnessen is dat je het binnen kunt doen als het bijvoorbeeld slecht weer is en dat je heel specifiek bepaalde spiergroepen kunt trainen, al dan niet onder begeleiding van een fitnessinstructeur. In dit artikel richten we ons op wandelen en wandelreizen om te ontspannen en gezond te blijven. De wandelsportorganisatie KNBLO biedt vele verschillende mogelijkheden om van de wandelsport te kunnen genieten.
Zo kan er individueel gewandeld worden middels speciale stads-, natuur- en recreatieve wandeltochten en in het weekeinde tijdens de georganiseerde wandeltochten. Ook groepswandelingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld speciaal voor 55+’ers.

Avondvierdaagse

Elke zomer en lente wordt in vele dorpen en steden de Avond-4-Daagse georganiseerd. Dit Nederlandse fenomeen bestaat al vele jaren en is de wandelweek voor iedereen. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden zodat het gehele gezin mee kan doen. Maar ook scholen, bedrijven, sport-, muziek- en vele andere verenigingen doen actief mee met deze Avond-4-Daagse. Het is altijd een feestelijke, actieve en vooral gezellige wandelweek.

Winterwandelingen

In de winter wordt er over het algemeen minder gewandeld. Het vergt toch meer overredingskracht om bij kouder en guur weer op pad te gaan. Maar dat het kouder is geeft het wandelen in de herfst en winter wel een speciaal tintje. Vooral wanneer de weergoden een beetje meewerken en de natuur een wit jasje geven. Speciaal voor de winter zijn er winterwandelingen georganiseerd.

55+ wandelingen

Speciaal voor de doelgroep 55+ (tegenwoordig ook steeds meer ‘jongere senioren’) worden wandelingen georganiseerd die vaak door de week plaats vinden. Ideaal voor diegenen die niet aangewezen zijn op het weekend om hun hobby te kunnen beoefenen.

Wandelreizen

Wilt u eens lekker op vakantie? Een vakantie waarbij u lekker actief blijft, waarbij u geniet van de natuur en u veel van de omgeving kunt zien? Binnen de KNBLO bestaat de mogelijkheid om een verzorgde wandelvakantie te boeken. Deze wandelvakanties worden verzorgt door de KNBLO-kringen. De kringen hebben veel wandelervaring en weten u naar de mooiste plekjes van Nederland te brengen.

Knapzakroutes in Drenthe

Knapzakroutes zijn wandelpaden die eveneens permanent gewandeld kunnen worden op een door uzelf te kiezen dag en/of tijdstip. Het zijn wandelpaden die zijn uitgezet in en rond 60 kleine dorpen in de provincie Drenthe. De afstanden variëren van 5 t/m 25 km. Voor diegenen onder u die dit te kort vinden, bestaan er 4 gekoppelde knapzakroutes met afstanden boven de 100 km.

Categorieën: GezondheidSport