Kleine kinderen worden groot. En het liefst zou je ze voor altijd klein houden. Dat is natuurlijk niet mogelijk, maar wat je wel kunt doen is het bijhouden van een album van je baby. Hierdoor kun je altijd terugkijken op hoe je baby vroeger was en ook voor je kind zelf is het leuk om dit later terug te kijken. Maar je wilt hier natuurlijk wel wat leuks van maken! Daarom geven wij enkele tips om een leuk babyalbum te maken.

Maak van tevoren een plan

Voordat je begint, is het handig om voor jezelf een plan te trekken hoe jouw babyboek er uit moet komen te zien. Als je gewoon maar aan de slag gaat, bedenk je misschien halverwege wel dat het toch niks is en kun je weer opnieuw beginnen. Het mooiste is om een vaste stijl aan te houden en deze door je hele babyboek door te trekken. Wil je het stylisch maken of juist heel kitsch?

Niet alleen foto’s

Het is natuurlijk super leuk om foto’s van je kleintje in een babyalbum te plaatsen. Maar soms zijn er ook andere dingen die leuk zijn om te vermelden. Maak bijvoorbeeld een verslag van de eerste woordjes van je kind. Of hou bij wanneer er tandjes zijn gaan wisselen. Als je kindje oud genoeg is, is het ook leuk om wat tekeningen van je kind in het album te plakken. Het is natuurlijk ook geheel afhankelijk van hoe groot je het boek wilt maken. Doe je de leeftijd /tm 4 jaar, of wil je per jaar een nieuw album maken?

Een online fotoboek

Tegenwoordig leven we in een digitaal tijdperk. Van jezelf heb je waarschijnlijk nog wel fotoboeken waarbij je ouders foto’s moesten laten ontwikkelen, voordat ze deze in een album stopten. Echter zijn tegenwoordig bijna alle foto’s digitaal. Je kunt dan ook eenvoudig online een fotoalbum maken! Op Fotoboeken.nl kun je al je gewenste foto’s inladen en daarna indelen hoe jij het wilt. Kies hierbij ook leuke achtergronden uit, schrijf er teksten bij en maak het zo leuk als je wilt. Als je klaar bent stuur je het bestand op en binnen enkele dagen ligt jouw creatie op de mat!

Laat de voorkant spreken

In de winkel kun je fotoalbums kopen, die al een mooie voorkant hebben, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan om een mooie voorkant te maken. Print de geboortekaart groot uit en maak hiervan bijvoorbeeld de voorkant. Of kies voor een foto van je zwangere buik. Er zijn genoeg invalshoeken voor je babyboek en je kunt zo creatief zijn als je wilt!

Categorieën: Kinderen