Heb je genoeg slaap materiaal voor gasten zoals een extra bed dan is het geen enkele moeite om een gast of logee van een prima bed met een kwaliteit matras te bedienen. Je voorziet in alle slaapbehoeften, maar vaak is dit niet aan de orde en zul je een andere slaapoplossing moeten bedenken. Hierbij de 5 grootste redenen om een luchtbed in huis te hebben.

Onverwachte overnachters
Je kan het zomaar overkomen, er komen meer mensen over de vloer voor het weekend dan de bedoeling was en dan kom je tot de ontdekking dat je niet genoeg slaapplekken hebt. Reden één voor een luchtbed dus.

Het huis vol
Een meer praktische reden is dat je er wel op berekend bent dat je teveel gasten over de vloer krijgt. Maar je zult begrijpelijk niet meteen een bed voor ze aanschaffen. En daarom is een extra luchtbed(den) geen overbodige luxe om in huis te hebben.

Snel op te zetten
Een luchtbed hoef je immers niet in elkaar te zetten zoals bij een gewoon bed, door het oppompen van een luchtbed heb je in een mum van tijd een slaapplek opgezet. Nu alleen nog een laken en deken of slaapzak eroverheen en hopla, je bent voorzien van een slaapplek.

Makkelijk op te bergen
Waarvoor je een luchtbed ook gaat gebruiken, het komt altijd van toepassing als een makkelijke slaapoplossing. Vooral ook omdat een luchtbed gemakkelijk op te bergen is voor een volgende keer (of noodzaak) wanneer je weer bezoek hebt.

Makkelijk mee te nemen
Zeker wanneer je op vakantie gaat om te kamperen wil je uiteraard van alle gemakken voorzien zijn maar niet teveel hoeven sjouwen. Doordat luchtbedden zeer compact ingepakt kunnen worden zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie naar de camping.

Maar wat voor soort luchtbed heb je dan nodig? Niet elk luchtbed is een typische kampeerluchtbed en niet elk luchtbed is geschikt om op een harde vloer mee te slapen. We leggen je hier uit wel type luchtbedden er zijn bij Luchtbedplaza.

Slaapmat
De slaapmat is de meest gebruikte luchtbed bij het kamperen. Het neem immers de minste ruimte in de bagage en je slaapt in de tent tenminste niet op een harde vloer. De graszoden onder de tent zorgen ervoor dat de slaapmat dun kan zijn wat heel praktisch is voor de bagageruimte en het gebruik ervan.

Lage luchtbed
De meeste luchtbedden die je in huis kan halen zijn de hogere luchtbedden, maar niet het formaat van of hoogte van een bed hebben. Dit soort luchtbed geeft een veel betere slaapervaring dan een slaapmat en zijn goed geprijsd alhoewel je voor die prijs niet de meest luxe slaapervaring hoeft te verwachten aangezien het meestal toch maar voor één nachtje is.

Hoge luchtbed
Wil je dus voor een echte luxe slaapervaring gaan, zoals dat van een echt bed, dan kies je voor een luxe of hoge luchtbed. Deze luchtbedden worden vooral gebruikt om een bed te vervangen met de te verwachten slaapervaring.