ruwette-beddenspeciaalzaak
Weer toe aan een frisse wind door jouw huis laten gaan? Mooi! Dan hebben wij een mooie checklist voor je. Neem deze even goed door aangezien er misschien handige tips in staan. Het is namelijk belangrijk dat je alles in één keer goed gedaan wordt zodat je niet extra veel tijd en geld kwijt bent aan je verbouwing of nieuwe inrichting. Er zijn overigens talloze winkels online te vinden voor speciale ruimtes in je huis, of het nou de keuken betreft of de woonkamer. Bij beddenspeciaalzaak Ruwette kun je bijvoorbeeld alles vinden op het gebied van slapen en zo is er voor iedere ruimte om in te richten wel een winkel te vinden.

Meet jouw huis goed op

Het is niet alleen voor de praktische zaken goed om te weten hoe groot de woning is maar natuurlijk ook voor als je een nieuwe vloer wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld ook als je wilt weten hoe de bank of andere dingen geplaatst kunnen worden is het natuurlijk erg belangrijk om goed te meten omdat de meeste meubelen een paar weken levertijd hebben. Het zou zonde zijn als je er dan achter komt dat er iets totaal niet past of niet matcht met andere dingen. Ook de hoogste is belangrijk om te meten.

Bepaal je budget

Houdt er rekening mee dat opnieuw inrichten een flinke bak geld gaat kosten en je niet met een paar tientjes klaar bent. Het is tijdens het shoppen naar nieuwe dingen moeilijk om op de kosten te letten, maar daarom vooraf al een planning met hoeveel je aan bepaalde dingen wilt uitgeven en of er nog een extra budget is voor onverwachte uitgaven.

Zoeken naar inspiratie

Misschien heb je al een idee hoe alles eruit moet gaan zien, maar veel mensen hebben toch weinig inspiratie omdat je uit de losse pols niet 1, 2, 3, een nieuw design eruit kan schudden.
Op nieuwe ideeën komen is wel makkelijk door bijvoorbeeld te kijken in woonbladen, online te zoeken naar woonblogs of naar een woonboulevard te gaan met daarin showrooms van allerlei inrichtingen zoals badkamers, slaapkamers, woonkamers en noem het allemaal maar op. In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn grote woonboulevards te vinden. Zorg dat je een camera of een telefoon bij je hebt om foto’s te maken zodat je het later nog eens rustig terug kan kijken, zo is het makkelijk om later een stijl samen te stellen. Online dingen uitzoeken is namelijk ook lang niet alles aangezien de kleur of de ‘feeling’ toch heel anders kan zijn.

De kleuren

De kleuren van de muren worden ook vaak veranderd, toch hoef je hier niet gelijk over na te denken aangezien je achteraf als alle nieuwe meubels staan ook kan kijken welke kleur er leuk bij staat. Nadeel hiervan is dat je alles aan de kant moet zetten. Je kunt kiezen voor verf, behang of misschien wel tegels. Het is ook maar net hoeveel geld je eraan wilt uitgeven, tegels zijn namelijk al vrij prijzig maar geven wel een fancy look.

De inrichting tekenen

Als je nog preciezer wilt kijken hoe alles eruit komt te zien en je wilt weten of het makkelijk past dan is 3D wooninrichting software misschien handig om te gebruiken, hierdoor krijg je een goede feeling. Bovendien zijn er ook nog eens gratis programma’s hiervoor en het kost minder tijd dan alles tekenen.

Zorg voor opbergruimte

Mensen kopen over het algemeen nou veel spullen, het is daarom verstandig om van te voren goed te kijken of er meer opbergruimte te creëren is zodat je niet achteraf beseft dat er echt te weinig plek is om dingen in te doen. Wees hier creatief in en gebruik de ongebruikte plekken om dingen in op te bergen. Of koop bepaalde meubelen waarin je extra spullen in kwijt kan.

Toch lastig?

Vind je het lastig om iets in elkaar te zetten? Geen probleem, neem dan indien hier budget voor is contact op met een expert in dit vak. Even op Google zoeken en dan zit er waarschijnlijk wel een geschikt bedrijf of persoon tussen!

Categorieën: Huis & tuin