beloopbaar-glas
U heeft een nieuwe woning waar een nieuwe vloer in moet, of uw vloer in de huidige woning is aan vervanging toe. Bevalt de vloer die momenteel in de woning ligt of die u gewend bent? Heeft u momenteel laminaat of vloerbedekking? Of misschien wel een mooie parketvloer? Zoals u ziet zijn er meerdere opties voor een vloer in de woning. Wat zijn nu de grootste verschillen tussen de vloeren en wat zijn de voor- en nadelen?

Parketvloer

Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling. Er is flink wat keuze uit verschillende houtsoorten. Daarnaast gaan parketvloeren ontzettend lang mee. Met een parketvloer breng je warmte en leven in huis. Herstellen van het parket is peanuts. Wanneer er enkele krassen op het parket zit dan kun je deze herstellen door het parket te schuren en opnieuw afwerken. Parketvloer heeft een zeer lange levensduur, mits hij goed onderhouden wordt. Tot slot is een parketvloer zeer isolerend. Parket ziet er dus niet alleen warm uit maar voelt ook warm aan.
Nadelen zijn er ook. Zoals eerder gezegd moet je een parketvloer goed onderhouden. Daarnaast is een parketvloer zeer prijzig, mits je dit natuurlijk afzet tegen de lange levensduur. Verder is het niet aan te raden om een parketvloer aan te brengen in vochtige ruimtes, veel parketvloeren zijn hier niet tegen bestand en gaan kromtrekken door het vocht en de temperatuurschommelingen.

vloer van beloopbaar glas

Wat heel mooi staat is een vloer van beloopbaar glas maar her hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Daarnaast moet een en ander natuurlijk ook bouwkundig haalbaar zijn maar daar kunt u advies over inwinnen bij een specialist. Beloopbaar glas maakt het huis veel ruimtelijker en geeft uw huis een zeer stijlvolle uitstraling.

Laminaat

Een laminaatvloer lijkt meestal heel sterk op een houten vloer of een parketvloer. Het verschil zit in het feit dat een laminaatvloer een harde kunststof bovenlaag heeft met een geprinte houtdessin. Laminaat betekent eigenlijk ‘meerdere lagen op elkaar’. Voordelen zijn de lage prijs. Zowel in de aanschaf als de legkosten. Een laminaatvloer is zeer krasvast en onderhoudsvriendelijker dan parket. Regelmatig afnemen met een vochtige doek is al voldoende. Verder zijn vlekken makkelijker te verwijderen.
Nadelen heeft een laminaatvloer ook. Een laminaatvloer zorgt sneller voor geluidshinder. Een oplossing hiervoor is een ondervloer. Deze wordt niet bij een laminaatvloer bijgeleverd maar dient apart worden aangeschaft. Tot slot voelt een laminaatvloer harder en minder warm aan en zijn krassen of beschadigingen lastig te herstellen. Meestal betekent dit dat complete panelen moeten worden vervangen.

Tapijttegels

Tapijttegels is een rigoureuze andere keuze in vergelijking met parket en laminaat. Tapijt is een veilige vloerbedekking. Het is stroef materiaal waardoor kans op uitglijden minimaal is. Andere voordelen zijn het makkelijk leggen van de vloer en het daarbij geringe snijverlies. Verder zijn tapijttegels erg geluiddempend en houdt het lange tijd de warmte vast. Verder heb je voor tapijttegels geen ondervloer nodig. Je kunt er fijn over lopen met blote voeten en voor kinderen is het fijn om op te spelen. Goedkope tapijttegels kunt u vinden bij onder meer de Tapijttegelhandel.
Nadelen hebben tapijttegels ook. Tapijten vergen meer onderhoud, haren en vlekken zijn moeilijker te verwijderen. Tapijttegels zijn doorgaans minder duurzaam dan vaste vloerbedekkingen. Tot slot kunnen mensen met een allergie er last van ondervinden. Zij kiezen liever voor een glad en harde vloer waaronder parket of laminaat.

Categorieën: Huis & tuin