Koken is een vak apart en lang niet iedereen kan lekker koken. Maar als je een keukenprins of -prinses bent, is het wel belangrijk dat je goede apparatuur gebruikt! Nu klinkt dat vrij logisch, maar niet iedereen heeft de juiste spullen in huis om een goede maaltijd op tafel neer te zetten. Welke cruciale onderdelen mogen in jouw keuken niet ontbreken? Dat gaan wij je nu vertellen!

Schorten en ovenwanten

Wat is het eerste dat je doet als je de keuken inloopt. Ja, het licht inschakelen. Maar wat daarna? Juist! Je doet een schort om. Een schort klinkt misschien als een voorwerp dat je oma zou dragen, maar een goede kok heeft altijd een schort om. Want je wilt toch niet dat je kleren onder de pastasaus of andere etenswaren komen te zitten. En leg alvast je ovenwanten klaar, want een warme ovenschaal met je blote handen beetpakken is allerminst een goed idee.

Het juiste gereedschap

Met het juiste gereedschap bedoelen wij natuurlijk niet de schroevendraaier en de hamer, maar het keukengerei dat je nodig hebt om je gerecht te kunnen bereiden. Een goede kok heeft een ruime voorraad in spatels, lepels, gardes, vergieten en schalen die ze tijdens het koken kunnen gebruiken. Ook een goede rasp en een (knoflook)pers zijn geen overbodige luxe, want deze heb je geheid een keer nodig als je veelvuldig in de keuken staat.

Scherp geslepen messen

Een paprika of een tomaat in plakjes snijden, het vlees voorbereiden of in stukken snijden of het versgebakken broodje in plakjes snijden. Messen zijn cruciaal in de keuken! Vooral messen die je goed kunt gebruiken, want voor het fileren van een vis heb je weer een compleet ander soort mes nodig dan wanneer je een brood snijdt. Daarnaast ben je als kok verantwoordelijk dat het mes goed geslepen en vlijmscherp is. Want dat maakt het werk een stuk eenvoudiger en leuker!

De ene pan is de andere niet

Je hebt een pan nodig om te kunnen koken. Nogal wiedes denk je, maar lang niet iedereen heeft de juiste pannen in huis. De ene pan is simpelweg de andere niet en het is afhankelijk van het gerecht welke pan je kiest. Voor een lekker biefstukje pak je al snel de koekenpan, maar voor een overheerlijk beenhammetje of een rollade is de braadpan een betere keuze. Of je gebruikt een goede grillpan als je bijvoorbeeld verse groenten wilt grillen. Terwijl je het pepersausje voor over de biefstuk het beste in een steelpannetje kan klaarmaken. Een goede kok heeft dan ook een ruime variatie van pannen in het keukenkastje staan of aan het plafond hangen.

Win advies in

Een schort, keukengerei, messen en pannen. Check! Je bent er klaar voor! Je kunt voor je familieleden, vrienden of geliefde een overheerlijke maaltijd op tafel neerzetten, maar het kan zeker geen kwaad om advies in te winnen. Vooral als je van plan bent om een gerecht te maken waar je iets minder goed mee bekend bent. Ga dan ook in gesprek met specialisten, zoals kookwinkel Meesterslijpers, want dan weet je zeker dat je met de juiste spullen huiswaarts keert en een maaltijd gaat voorschotelen die mensen niet snel zullen vergeten.

Categorieën: Huis & tuin