Wil je dichter bij jezelf komen en ook je innerlijke rust vinden? Maak dan kennis met Haptotherapie, een soort therapie die precies dat voor je kan doen!

Bij haptotherapie krijg je behandelingen waarbij de aanraking tussen de therapeut en de patiënt centraal staan. Het lichaam kent blokkades wat ervoor zorgt dat je vast komt te lopen in het dagelijkse patroon. Deze struikelblokken kunnen verholpen worden door de balans te vinden tussen het denken en het doen van het menselijk lichaam. Haptotherapie kan onder andere zinvol zijn bij chronische pijn, relationele problemen, overspannenheid, stress en burn-out, traumatische ervaringen, depressies, enzovoort.

Een gelukkiger leven

De therapeuten willen deze klachten in het lichaam zo snel mogelijk verhelpen en beperken, maar vergeten hierbij ook zeker niet het achterliggende probleem. Dit oplossen is het begin van bewustwording en uiteindelijk een gelukkiger leven. De sessies zorgen ervoor dat je signalen gaat voelen en de therapeut probeert vervolgens deze te vertalen, wat kan zorgen voor een natuurlijke wisselwerking tussen jou en bijvoorbeeld een gesprekspartner. Doordat je dichter bij jezelf komt, ontstaat er rust en ruimte voor nieuwe mogelijkheden die openingen zijn naar nieuwe denkwijzen in de toekomst.

Middels de therapie leer je de signalen van het lichaam herkennen, wat bevorderlijk werkt voor de zelfontplooiing. Een aanraking is de meest directe vorm van contact en ieder mens heeft hier behoefte aan. Als het vermogen tot voelen niet goed ontwikkeld is, heeft dit gevolgen voor je eigen welzijn, relaties en het werk. Op deze manier wordt het steeds moeilijker contact te maken. De therapeuten willen dan ook een warm en veilig gevoel creëren.

Start vandaag

Een verstoring van de balans tussen verstand en gevoel heeft een veel grotere impact op ons leven dan dat we vaak zelf willen toegeven. Start vandaag met het luisteren naar jouw lichaam. Wil je een intake-gesprek aanvragen of een sessie bijwonen? Praktijk voor Haptotherapie en EFT Relatietherapie Haptotherapieophetwater biedt vanuit de praktijken in Amsterdam en Utrecht een individuele therapie aan. Deze therapie is gebaseerd op de grondslagen van de haptonomie. Een sessie kan al vanaf 45 minuten en je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken.

Categorieën: Gezondheid