visus oogkliniek
De techniek op het gebied van ogen laseren staat niet stil, ook de expertise neemt uiteraard toe. De meest geavanceerde ooglaserbehandeling die er op dit moment bestaat is de zogenaamde Relex® SMILE ooglaserlaserbehandeling. Deze methode geeft verreweg de minste kans op complicaties, is veilig en zeer nauwkeurig. Visus oogkliniek heeft een arts die deze methode toe kan passen.

Relex SMILE ooglaserbehandeling in de praktijk

Het grote voordeel van deze geavanceerde methode is dat er geen hoornvliesflapje gemaakt hoeft te worden. Normaal worden er drie lagen weefsel van het hoornvlies losgemaakt, omgeklapt en met de laser behandeld. Bij de Relex SMILE methode is dat niet nodig, er wordt alleen een kleine opening in het hoornvlies aangebracht van ongeveer 3 millimeter met behulp van de VisuMax-laser. De kans dat er complicaties optreden is hierdoor veel kleiner. De laser maakt een heel klein schijfje dat via een nauwe opening wordt verwijderd. Wegbranden van het weefsel is dan ook niet meer nodig. Hieronder zullen we de voordelen van deze ooglasermethode bespreken.

Behandeling zonder flap

Er wordt zoals hierboven al gezegd geen flapje gemaakt die kan verschuiven. Een ander voordeel is dat de balans van het hoornvlies zo goed als niet wordt verstoord. De methode is dan ook uitermate geschikt voor mensen met beroepen als militair, politieagent. Ook voor mensen die een vechtsport beoefenen is deze methode uitermate geschikt.

Risico op droge ogen is klein

Veel mensen hebben na een ooglaserbehandeling tijdelijk last van droge ogen, wat toch wel als behoorlijk vervelend wordt ervaren. Bij de Relex SMILE is dat niet het geval. Zoals gezegd wordt er slechts een kleine snee in het hoornvlies gemaakt waardoor de balans van het hoornvlies nauwelijks wordt verstoord. Hierdoor is de kans op droge ogen na de ingreep veel minder dan bij andere ooglasermethoden. Dus hoeft de patiënt na afloop van de operatie geen vervelende oogdruppels tegen droge ogen te gebruiken, wat zeker als een groot voordeel van deze methode genoemd kan worden.

Korte behandeling en snel herstel

Het oog wordt met deze behandeling in slechts 30 seconden gecorrigeerd en vrijwel alle patiënten hebben na een dag al weer minimaal 80% zicht. Na 3 maanden hebben zo goed als alle patiënten weer 100% zicht. Het herstel is dus relatief snel te noemen. Bij andere ooglaserbehandelingen duurt de ingreep langer en is er ook meer tijd gemoeid met het hersteld van het gezichtsvermogen. Ook dit is een groot voordeel van deze methode ten opzichte van andere ooglasermethoden.

Categorieën: Gezondheid