Ooglaseren wordt is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Geen lenzen meer in doen ‘s ochtends of je lenzenvloeistof vergeten. Ook je bril heb je niet meer nodig. Ooglaseren wordt ook wel refractiechirurgie genoemd met een chique naam en staat voor een medische ingreep waarbij het zicht wordt verbeterd. Is ooglaseren iets voor jou? Lees dan vooral even verder naar alles wat er bij een ooglaserbehandeling bij komt kijken.
Behandeling
Bij een ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies dunner gemaakt met behulp van een laser. Hierdoor is het na de behandeling mogelijk om hetzelfde te zien als iemand zonder bril of lenzen. Een ideale uitkomst dus als je geen lenzen of bril meer wilt dragen.
Allereerst is het noodzakelijk om opzoek te gaan naar een goede en betrouwbare kliniek. Je kan hier het internet en reviews voor raadplegen. Vervolgens kan je bij de desgewenste kliniek informatie opvragen over de behandeling en eventueel nog vragen stellen, mocht je die hebben. Als vervolgens alles helder is worden er metingen gedaan om te kijken of je in aanmerking komt voor een behandeling. Als hieruit blijkt dat je afwijking in aanmerking komt voor een behandeling wordt er een traject gestart. De behandeling zelf duurt maar 10 tot 15 minuten.
Behandeltechnieken
Bij een ooglaserbehandeling kan er gekozen worden tussen twee verschillende methodes, namelijk: de Lasik en Lasek techniek.
Bij de Lasik techniek, de meest voorkomende techniek, wordt het hoornvlies iets dunner gemaakt door middel van een laser. Dit laagje wordt weer dichtgeklapt.
Bij de lasek techniek wordt het hoornvlies weggeschrapt. Daaropvolgend past de laser het hoornvlies aan. Daarna wordt het laagje weer terug geplaatst en moet het weer vast gaan groeien. Het voordeel van Lasik is dat de methode veel minder ingrijpend is en minder pijnlijk. Daarom wordt er tegenwoordig vaak voor de eerste methode gekozen.
Risico’s
Ondanks dat de risico’s erg laag zijn bij een ooglaserbehandeling, zijn ze er nog wel. Je kan namelijk na een ingreep last krijgen van wat droge ogen. Ook infecties tijdens het herstelproces kunnen voorkomen. De ruimte waarin de behandeling is uitgevoerd speelt hierbij een belangrijke rol. Check daarom altijd goed van tevoren of een ruimte voldoet aan de steriele eisen. Deze complicaties zijn vrij nihil, maar de klinieken zijn wel verplicht dit vooraf te melden voor een ingreep.
Ben jij al overtuigd om je ogen te laseren? Of draag je toch liever je bril of lenzen?