Het is niets om je zorgen over te maken, want kaal worden is heel natuurlijk en het kan iedereen overkomen. Mannen, vrouwen, jong of oud; het gebeurt uiteindelijk bij (bijna) iedereen. Het onderwerp is echter gevoelig omdat we erg gehecht zijn aan ons haar omdat je haar vaak een belangrijk onderdeel vormt van je uitstraling. Wil jij weten hoe je kaalheid op tijd kunt herkennen en tegengaan? Dan is dit artikel zeker geschikt voor jou!

Wanneer word je kaal?

Bij vrouwen zie je kaalheid vrij weinig voorkomen, maar het is zeker niet uitgesloten. Vrouwen hebben echter vaker last van verdunning van het haar en dit begint tussen hun 35e en 40e. De gemiddelde man heeft het vaak pas later en merkt het vanaf zijn 40e levensjaar. Dit is echter wel een gemiddelde; er zijn ook mannen en vrouwen die vanaf hun 20e al kaal beginnen te worden. En dat kan verschillende oorzaken hebben.

De meeste oorzaken van kaalheid zijn ziektes, aandoeningen, medicatie en simpelweg natuurlijk erfelijkheid. Echter zijn er ook niet fysieke aandoeningen die leiden tot haaruitval. Hierbij kun je denken aan stress, het vlechten van je haar, bepaalde shampoos en elastiekjes.

Hoe kun je kaalheid tegengaan?

Doktoren en haarexperts hebben tips hoe je haaruitval en kalende plekken kunt verminderen of voorkomen. Als vrouw zijnde (of mannen met langer haar) is het erg belangrijk dat je de juiste elastiekjes gebruikt. Het ronde elastiekje die we allemaal kennen kan ervoor zorgen dat er spanning op de haarzakjes komt te staan wat op langer termijn slecht is voor je haar. Begin je te merken dat je haar dunner wordt of er kale plekke ontstaan? Dan ben je er op tijd bij en kun je van de arts speciale shampoo krijgen om haaruitval/verdunning tegen te gaan.

Wil je zeker zijn van een volle bos met haren, dan kun je er ook voor kiezen een haartransplantatie te nemen. Tegenwoordig kunnen de artsen met de moderne technologie een fantastisch resultaat bereiken. En die resultaten van een haartransplantatie zijn ook nog eens blijvend en je hoeft dus niet terug te komen voor een nabehandeling. Als je wilt testen of het iets voor jou is of wilt achterhalen of je allergisch bent voor de behandeling, dan kun je een proefstukje laten aanbrengen. Het verstandiger echter dit pas te doen wanneer je echt last begint te krijgen van kalende plekken of haaruitval.

Categorieën: Gezondheid