diabetes-test
Zoals je mogelijk al weet, zijn er vele soorten van hormonale onbalans te vinden in je body, en elk type kan zijn tol eisen, zowel op je gezondheid als op je gewichtsverlies inspanningen, zeker als je niet voorzichtig genoeg bent in dagelijkse welzijn. Insuline is geen afwijking op de regel, het kan onbalans geven en leiden tot gewichtstoename. Veel sneller dan je normaal zou denken.

Gewichtstoename

De reden waarom deze onevenwichtigheden leidt tot gewichtstoename komt omdat glucose direct in de cellen van je lichaam wordt opgeslagen, in plaats van door de bloedbaan. Het is belangrijk te begrijpen dat de voornaamste functie van dit hormoon de hoeveelheid aanwezige suikers in je lichaam te reguleren. Er zijn verschillende factoren die insuline onbalans kunnen aanrichten: van stress, te weinig slaap en beweging tot gebrek aan eiwitten en een verhoogde inname van suikerhoudende producten. Het gevolg kan zijn dat je diabetes ontwikkelt met alle gevolgen van dien.
In het algemeen, en in de meeste gevallen, is verkeerde voeding de schuld van insuline onevenwichtigheden. Het goede nieuws is dat degenen die problemen hebben met hun insuline niveaus ze ook snel kunnen herstellen door simpelweg het aanpassen van hun voedsel in samenspraak met de juiste lichaamsbeweging.

Insuline niveau testen

Er zijn verschillende methode waarop je kunt achterhalen of je last hebt van hoge of lage niveaus van insuline: uiteraard bloedonderzoek, als het zelf thuisbrengen van typische symptomen voor insuline onbalans. Een aantal van de meest voorkomende tekenen en symptomen zijn hartkloppingen, prikkelbaarheid, zwakte, zweten en algemene vermoeidheid. Deze symptomen kunnen opeens verschijnen en kunnen voor een korte tijd aanwezig zijn, meestal totdat de insuline niveaus terug naar normaal zijn gegaan. Als het gaat om insuline onbalans, moet er gezegd worden dat een hoge insuline piek vaker voorkomt dan lage insuline.
Wanneer het niveau te laag is, wat betekent dat er onvoldoende suiker in het bloed zit, hebben mensen over het algemeen de behoefte om iets zoets te eten om de hormonale disbalans terug te laten pieken. Een ding is zeker: insuline onbalans is een zeer ernstige aangelegenheid! Als het niet snel en doordacht wordt behandeld, kan het makkelijk bijdragen tot het metabool syndroom, dat gekoppeld is aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, overwicht en obesitas.

Goede voeding belangrijk

Hoe kan je het vermijden en behandelen van je insuline onbalans. Zoals hierboven vermeld, kan insuline onevenwichtigheden meestal worden behandeld met kleine voedingsaanpassingen:(groene) bladgroenten, fruit, kruiden, superfoods, zaden en noten zijn zeer efficiënt in dit geval, en zij kunnen je helpen je insuline niveaus binnen enkele weken te optimaliseren.
Verhoog je inname van het gewoon fruit in combinatie met blauwe bessen, gojbessen, incabes en andere super voeding met groene bladgroenten, door het te maken als een smoothie, verdund met water en dagelijks toe te voegen aan je spijs.
Tegelijkertijd, zijn noten en zaden ook zeer nuttig omdat zij essentiële vetzuren bevatten die niet alleen insuline onevenwichtigheden voorkomen en behandelen, maar verlagen ook het risico op hartkwaal en beschermen tegen vrije radicalen, waardoor het verouderingsproces proces zal vertragen en je meer kracht en vitaliteit zal voelen.

Categorieën: Gezondheid