Floaterlaser Amsterdam
Je merkt dat je last krijgt van je ogen, je ziet meer zo goed omdat het zich is verminderd. Veel aandoeningen zijn hier de oorzaak vaak maar allemaal kennen een zelfde soort basis voor behandeling, de ooglaserbehandeling. Hoe gaat dat in zijn werk?

Ooglaseren

Het laseren van de ogen zorgt ervoor dat het zich weer volledig wordt. Hierbij wordt de oog gelaserd met een yag laser op het hoornvlies om de uiteindelijk de druk van de ogen te verlagen of een floaterlaser voor het verwijderen van floaters in het glasvocht achter het netvlies.
Top 5 oorzaken
Voor het aangaan van een ooglaserbehandeling zijn een aantal aandoeningen de meest voorkomende. Hierbij de top 5 van meest voorkomende aandoeningen:
1. hoornvliesafwijking
2. floaters
3. glaucoom
4. nastaar
5. keratoconus

Vooronderzoek
Voordat je begint aan de behandeling moet je eerst een vooronderzoek ingaan. In Nederland mag alleen een gecertificeerde ooglaser behandelaar bepalen of je ook daadwerkelijk een ooglaserbehandeling mag krijgen.

Ooglaserbehandeling

Wanneer je goedgekeurd bent voor behandeling worden eerst de pupillen verwijd door middel van oogdruppels, zo heeft de arts meer ruimte om te zien wat er zich afspeelt in het oog.
Vaak wordt, naast het behandelen of verwijderen van de oorzaak, ook de toestand van het hoornvlies aangepakt voor het verbeteren van het zicht. Dit onderdeel wordt nu ver uiteengezet.
Hierbij wordt de bolling van het hoornvlies aanpast. Deze correcte bolling zorgt voor een juiste lichtdoorlaatbaarheid wat de basis is voor een goed zicht.

Verwijderen epitheel
De eerste stap van het ooglaseren is het verwijderen van de beschermende laag van het oog: het epitheel. Dit is de eerste laag van het hoornvlies welke uit 5 lagen bestaat.
Corrigeren hoornvlies
Het aanpassen van het hoornvlies wordt gedaan met een laser en genereert sterk gebundelde licht, deze verdampen het hoornvlies daar waar dit nodig is om het hoornvlies goed aan te passen. Met een lokale toegepaste verdoving voel je hier niets van.

Controle

Na de behandeling moet je periodiek gecontroleerd worden. Hierbij wordt het herstel van de ogen bijgehouden en wordt er gezien of de kwaliteit van het zicht behouden blijft.
Hierbij wordt het herstel van het epitheel gevolgd, evenals de kwaliteit van jouw zicht. Uiteraard worden jouw ogen ook goed geïdentificeerd op eventuele tekenen van mogelijke complicaties.

1e controle Binnen 48 uur Direct Na 1 dag
2e controle Na 1 week Na 5 dagen Na 1-2 weken
3e controle Na 1 maand Na 1 maand Na 1-3 weken
4e controle Na 3 maanden Na 3 maanden Na 6 maanden
5e controle Na 1 jaar Na 1 jaar Na 9-12 maanden

Na de behandeling geven veel klinieken garantie af voor de behandeling waarbij dit af kan wijken van de standaard garantie van 1 tot 2 jaar. Maar een goede kliniek geeft garantie tot 5 jaar. Hierbij kun je uitgaan van herbehandeling dat wordt vergoed wanneer binnen de gestelde termijn de behandeling niet het resultaat geeft wat het zou moeten doen. Maar het loont altijd de moeite om van tevoren de naar de voorwaarden te vragen bij de behandelaar.

Categorieën: Gezondheid