Heb jij nou altijd een mooie volle haardos en lang haar willen hebben? Dan kan je hairextensions overwegen. Op die manier heb je wat langer haar waardoor jij je zelfs beter kan voelen. Vrouwen hebben wel vaker extensions en niemand die het dan ziet.

Wat zijn haar extensions?

Veel mensen hebben wel van hairextensions gehoord maar wat is het eigenlijk precies? Met hairextensions wordt er gebruik gemaakt van nep haar om jouw eigen haar voller en langer te laten lijken. Hairextensions kun je bij de kapper zetten en dan zit je er maanden aan vast. Maar er zijn nog meer opties mogelijk en dan hoef je er geen maanden aan vast te zitten.

Hairextensions, welke soorten zijn er?

Nu weet je wat hairextensions zijn maar is het ook heel erg fijn om te weten welke soorten hairextensions er allemaal zijn om te kunnen kiezen. Je moet weten dat een haarextension een eigen specifieke eigenschap heeft wat gebouwd is hoe ze het beste op de haarwortels bevestigd kunnen worden.
De soorten hairextensions waar een keuze uit gemaakt kan worden zijn:
Clips: Wil je alleen met feestjes en partijen extensions? Dit zijn extensions waar een clip aan vast zit en die je kan gebruiken voor een feestje. Daarna bewaar je het goed tot het volgende feestje. Deze kun je heel makkelijk zelf aanbrengen.
Tape in extensions: De haarextension wordt met een speciaal plakrand in het haar geplakt. Deze extensie kan je zelf ook gemakkelijk kan aanbrengen. Na acht weken moet je het weer omhoog plaatsen.
Weave: Bij deze techniek wordt met draad en naald het haar tegen de hoofdhuid gevlochten. Het zit echt stevig aan het haar vast en laat ook niet snel los.
Microringen: Dit zijn kleine ringetjes waar nephaar doorheen zit. Hierdoor krijg je een volle coupe. De microringen worden aangebracht zonder chemicaliën maar blijven ook lang zitten. Dit is geen optie wanneer je dun haar hebt.
Bondings: Dit doe je bij de kapper en gebeurt met een warmte tang en speciale lijm. Ze worden vastgezet in het haar. Dit geeft een natuurlijke uitstraling maar blijven ook nog eens lang zitten.
Flip in hair: Dit is een volle haarmat die aan visdraad bevestigd is. Deze breng je aan tussen je eigen haar. Het visdraad zie je niet. Dit is een simpele en praktische methode voor het verlengen van haar.

Synthetische en natuurlijke extensions

Synthetische hairextensions zijn gemaakt van kunststof vezels. Daardoor ziet het er onnatuurlijk uit. Je kunt het haar dan ook niet stijlen of krullen met hitte omdat ze dan smelten. De natuurlijke variant is daarom ook de meest gekozen voorkeur wanneer iemand extensions kiest.

Voordelen en nadelen van Extensions

Haar extensions brengen ook voordelen met zich mee zoals:
● Je krijgt meer volume in je haar
● Je kan er allerlei kanten mee op
● Je krijgt voldoening als je droom van lang haar uit komt
Enkele nadelen zijn:
● Het aanbrengen neemt veel tijd in beslag
● Met lijm kan de schade aan haar en hoofdhuid geven.
● Ze krijgen geen natuurlijk voeding van je hoofdhuid dus moeten ze goed verzorgd worden

Categorieën: Gezondheid