Welke man houdt er niet van een lekker biertje! Misschien een idee voor Vaderdag (zondag 16 juni)? Want voor de papa’s onder ons gaat er natuurlijk niets boven een lekker potje bier en dan vanzelfsprekend het liefst een speciaal bier.

In Nederland en België is er een enorm aanbod aan speciaal biertjes. Maar wat is nu precies een smakelijk bier? Wij zetten hier vijf overheerlijke biertjes op een rijtje die, apart of samengesteld in een pakket, cadeau kunnen worden gegeven aan alle vaders van het land!

1. Achel 8 Blond
De door ons uitgekozen nummer 1 is Achel 8 Blond. Dit blonde Belgisch bier komt uit het plaatsje Hamont-Achel net over de Belgische grens en is een ware Koning onder de bieren. Achel 8 is een redelijk exclusief blond biertje, voor de fijnproevers. maar een echte aanrader!

2. Affligem Tripel
De nummer twee van deze lijst, wederom een tripel, is redelijk stevig van smaak. Met een alcoholpercentage van 9,4 procent drinkt hij toch redelijk gemakkelijk weg. In West-Vlaanderen staat dit biertje erg hoog aangeschreven. Gewoon een keer uitproberen!

3. Westmalle Tripel
Ook op de derde plek vinden we een Belgische rakker, wat zorgt voor een geheel Belgische top 3! Westmalle Tripel is een heerlijke simpele, wederom goudkleurige, Tripel. Een heerlijke bier met een alcoholpercentage van 9,5% dat ongetwijfeld gewaardeerd zal worden door papa!

4. Mort Subite Oude Gueuze
De naam zegt al genoeg: Mort Subite, te mooi om te laten staan! Met een percentage van 6,5 is deze Oude Gueuze de zwaarste in z’n soort. Een wat onbekender biertje, maar absoluut het proberen waard op een speciale gelegenheid!

5. Hertog Jan Grand Prestige
Op de vijfde plek wederom een zwaarder biertje. Met 10 procent heeft deze dubbele cijfers betreffende het alcoholpercentage. En dit komt de smaak van deze gerstewijn ten goede. Hertog Jan Grand Prestige is wellicht een wat bekender biertje voor je papa, dus ook deze wordt zeker aangeraden!

Iets geheel anders; champagne

Ben je niet zo’n liefhebber van een pittig biertje? Misschien moet je dan bij een feestelijke gelegenheid eens denken aan een bruisend glaasje champagne. Bij Champagneshop bestel je snel en eenvoudig een heerlijke fles. Proost!

Categorieën: Eten & drinken